Hjärtligt välkomna till invigningen av Umeå Fotbollsfestival torsdag 27/7 2023!
Vi välkomnar spelare, ledare och supportrar till Skeppsbron just nedanför Umeå Centrum. Alla som vill får vara med - för det är så idrotten ska vara!

Torsdag kväll 27/7 är det dags för sedvanlig invigning av Umeå Fotbollsfestival på Skeppsbron i centrala Umeå. Invigningen är naturligtvis kostnadsfri för både deltagare, medföljande och andra intresserade!

Alla lag samlas klockan 19:15-19:30 på Skeppsbron
Representant för er förening hämtar skylt med föreningens namn på plats. Därefter går deltagande lag på parad en kortare tur genom centrum och tillbaka.

Ta gärna med egen föreningsflagga/lagskylt.

Bussar till invigningen märkta med INVIGNING går från UFF BUSSHÅLLPLATSERNA vid Östra Ersbodaskolan och Bräntbergsskolans hållplats och tillbaka efteråt. OBS inga bussar kör in till skolorna, de stannar endast vid våra hållplatser. Boende vid Mariehem och Mariebergsskolan kliver på vid Bräntbergsskolans busshållplats.

Ni som bor på  Maja Beskowgymnasiet(ca 20 minuter) och Hagaskolan (ca 20 minuter) tar en skön promenad så att ni är på plats i god tid.

OBS ! För er som åker buss till invigningen gäller det att åka i god tid, då det är många lag som vill åka samtidigt och det är begränsat utrymme på varje buss.

Här hämtas och lämnas föreningsskyltarna inför paraden. Se karta.

Program för invigningen

19:15-19:30

Samling för alla lag/förberedelse för inmarsch
Plats: Skeppsbron . Föreningsskylt hämtas av lagets representant på anvisad plats. Ta gärna med egen lagskylt/föreningsflagga!

19:45

Inmarschen startar från Skeppsbron . Deltagande lag tågar genom stan med nationsflaggor och föreningsskyltar

Ca 20:00

- Spelareden läses på alla deltagande nationers språk
- Invigningstal
- Konsert med artisten och Tik-Tok stjärnan Lia Larsson

Ca 21:00

Bussar går tillbaka till  Bräntbergsskolan samt Östra Ersbodaskolan.
Övriga som bor nära tar en stärkande promenad i den ljusa sommarnatten!

Invigningen presenteras av UFF i samarbete med Tiljan Musik o Nöjesproduktioner